Sunday 10 February 2013

periuk ajaib - ayam panggang temasik

...resipi  SINI -  tersalah dengar arahan, first girl terpanggang ayam yang sepatutnya digoreng ambal-ambal. Maka mama buat ayam temasik versi panggang ni dan hasilnya lebih sedap lagi. Selepas dipanggang, mama buatkan bumbunya dalam kuali kemudian panggang sekali lagi cuma kali ini mama lebihkan kuah (minus kentang sebab semua tak minat!).


ayam selepas dipanggang


 masak sekejap sahaja kemudian panggang semula
dengan sedikit sahaja kuah


kuali lama he he he


PETUA - guna gunting untuk mendapatkan hasil yang lebih baik - cili hijau



***Anekdot
Disebabkan periuk ajaib ni agak cetek, siapa-siapa yang 'dekat' dengan Syarikat Menang mama minta tolong beri cadangan agar periuk ini di 'dalamkan' sedikit.

Mama akan muat naik gambar periuk yang mama ambil gambarnya Parkson di Festival City, kalau tak silap buatan Jepun tetapi hatga boleh tahan juga RM330.00. (ziarah lagi ke sini lagi ye untuk melihat periuk TU. Mama akan muat naik di entri ini.)

ni hah, lebih besar lebih dalam



No comments:

Post a Comment