Saturday, 24 November 2012

chicken pie

...bila teringin







Resipi:

pastri:
4 cawan tepung
2/3 cawan lemak sayur
1/2 bar mentega - dadu
2 sudu makan gula
2 sudu teh garam
1 telur
1 cawan air (kurangkan sedikit)
1 sudu cuka makan
1 telur kuning - sapuan
- campur semua bahan - air agak ikut lembut
- masuk dalam fridge 30 minit
- canai
- masuk dalam bekas
- masuk inti
- tutup dengan pastri di atasnya
- cucuk dengan garfu @ pisau
- bakar 150-180 celcius selama 30-40 minit
- 15 minit keluarkan dan sapu kuning telur
- sambung bakar sehingga masak @ keperangan

inti:
2 dada ayam - dadu
2 bawang besar
3 bawang putih
1 pek sup segera
2-3 cawan air
saleri - dadu
mix vege
garam, lada hitam
minyak + mentega
- panas minyak + mentega
- masuk bawang putih
- masuk bawang besar
- masuk ayam
- masuk semua berbaki

No comments:

Post a Comment