Setelah mama Goggle tak ada seperti yang mama berkenan, yang ada kebanyakannya sengkuang dengan kuah rojak.
Mama pun mencuba... SEDAP tetapi tak seperti yang pernah dimakan dulu-dulu.
...lain kali buatkan kacang panjang dan kerang ye!
Resipi:
kuetiau - celur
terung unggu - celur
kuah
1/2 ayam
1/2 sengkuang - potong kasar
2 inci halia - ketuk
2 sudu makan rempah kari ayam
santan - RM2.50
air - 1 1/2 balang blender
minyak zaiton
tauhu goreng
bahan kisar
1/3 bawang holand
2 sudu udang kering
2 serai
- tumis bahan kisar
- masuk rempah
- masuk ayam
- masuk air dan sengkuang
- masuk santan
- akhir sekali masukkan tauhu goreng
- rasa masinnya
*** sengkuang tak perlu dimakan sebab setelah dimasak sengkuang akan menjadi tawar
No comments:
Post a Comment